Sałatka brokułowa z ciecierzyca w orzechowym sosie
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne
Składniki:
ciecierzyca ugotowana - 1 szklanka
papryka słodka podłużna np. ramiro - 1 szt.
sos:
orzeszki ziemne niesolone - 3 łyżki
imbir posiekany drobno - 1 łyżeczka
papryczka chili kawałek
olej słonecznikowy dobrej jakości - 3 łyżki
miód akacjowy - 1 łyżka
sok wyciśnięty z limonki - 1 łyżka
ocet balsamiczny - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Sałatka może stanowić przekąskę, drugie śniadanie lub lunch. Jest smaczna i pożywna.Sposób przygotowania:
Całość polać gęstym sosem orzechowym. Wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.