![Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14613-photo-main.jpg)
Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
orzechy nerkowca bio planet - 150 g
oliwa z oliwek bio planet - 100-120 ml
czosnek - 3-4 ząbki
ocet z pędów sosny - 1-1,5 łyżki
parmezan lub inny twardy ser np. bursztyn (starty) - 80 g
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.