Fasolka po bretońsku z cząbrem do lunchboxa
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
Boczek wędzony chudy - 2 plastry
Cebula - 2 małe lub 1 duża szt.
Czosnek - 1-2 ząbek
Ugotowana fasola duża typu Jaś (zawartość ze sloika o pojemności 350 ml)
Cząber - 1 łyżeczka
Papryka słodka wędzona szczypta
Pieprz szklanka
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i usmażyć boczek, następnie dodać kiełbasę , chwilę smażymy i dodajemy cebulę. Wszystko razem podsmażyć i dodać posiekany drobno czosnek.
Doprawić cząbrem, papryką i ewentualnie pieprzem ( według mnie nie ma już potrzeby dodawania soli).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.