Paprykarz szczeciński domowy
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Karp wędzony - 150 g
Makrela wędzona - 150 g
Marchewka - 2 szt.
Pietruszka korzeń - 1 szt.
Ryż długoziarnisty - 1/2 szklanki
Przecier pomidorowy domowy - 200 ml
Olej - 2-3 łyżki
Sól i pieprz do smaku
Papryka słodka - 1 łyżeczka
Papryka ostra - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Robię go jak zostaną mi wędzone ryby (można mieszać różne), wykorzystując "resztki" i nic nie marnują.Sposób przygotowania:
Marchewkę i pietruszkę wyjmujemy i ścieramy na tarce jarzynowej na wiórki.
Cebulę kroimy drobno, solimy i smażymy na oleju.
W wodzie z gotowania warzyw gotujemy przez 15 minut dorsza i smażona cebulę. Wyjmujemy rybę i cebulę, a na tym samym wywarze gotujemy ryż do miękkości.
Karpia i makrelę obieramy że skóry i ości, rozdrabniamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.