Sałatka z romanesco z kwiatami juki
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
jaja - 2-3 szt.
pomidory małe - 4 szt.
awokado hass - 1 szt.
kwiaty i pąki juki - kilka
sok z cytryny - 1-2 łyżeczka
sól i pieprz - do smaku
oliwa z oliwek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w ósemki, ułożyć na romanesco.
Pomidory pokroić w ćwiartki, awokado pokroić w grubszą kostkę, rozłożyć na jajach i romanesco. Skropić sokiem z cytryny, ułożyć kwiaty juki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.