Pasztet drobiowy do smarowania zero waste
NikitaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
Masło - 30 g
Bulion drobiowy - 3-5 łyżki
Sól i pieprz do smaku
Śliwki suszone bio planet - 5-6 szt.
Dodatkowe informacje:
Zawsze jak zostanie mi mięso z rosołu to piekę pasztet, robię potrawkę lub na szybko pastę (pasztet) do smarowania. Pasta jest najszybszym rozwiązaniem, jest gładka, idealnie się rozsmarowuje na pieczywie i w zasadzie można ją przyprawić na wiele sposobów.Sposób przygotowania:
U mnie tym razem rosół był na wiejskim kogucie i indyku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.