
Lekki deser z owocami

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pasta waniliowa - 1/2 łyżeczki
cukier puder - 1 łyżeczka
owoce: poziomki, maliny, truskawki, czerwone porzeczki, jagody kamczackie - 1-1,5 szklanki
Sposób przygotowania:
W 300 ml gorącej wody rozpuścić galaretkę, dobrze wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Jeżeli owoce są kwaśne lub lubimy słodkie deseru można użyć zwykłej galaretki z cukrem.
Na mascarpone w pucharkach ułożyć owoce: truskawki pokrojone na kawałki, poziomki, maliny, jagodę kamczacką i czerwoną porzeczkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.