![Fermentowana oskoła](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-04/16333-photo-main.jpg)
Fermentowana oskoła
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
rodzynki - garść
pomarańcza i cytryna plastry - kilka
plaster imbiru - 2 cm
butelki szklane lub duży słój
Dodatkowe informacje:
Sfermentowany sok brzozowy jest popularny w Europie Wschodniej.Jest wytrawny i lekko musujący. Dzięki fermentacji możemy mieć sok brzozowy na dłużej.
Sok brzozowy zawiera wiele mikroelementów, ma właściwości oczyszczające i moczopędne.
Sposób przygotowania:
Butelki/słoiki zakręcić. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 5-7 dni.
Po tym czasie sok brzozowy stanie się mętny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.