Niemiecka sałatka ziemniaczana
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): niemiecka
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso
Składniki:
Boczek wędzony chudy - 2 plastry
Cebula - 1 szt.
Ogórki kiszone domowe - 3 szt.
Majonez - 1 łyżka
Czosnek - 4 ząbki
Dodatkowe informacje:
Przepis pochodzi od niemieckiej gospodyni, jeszcze z lat 90-tych. Tradycyjna niemiecka " kartofel salat", prosta i pyszna, niestety trochę kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić.Sposób przygotowania:
Czosnek wyciskamy i łączymy z majonezem i wodą z ogórków kiszonych.
Sosem polewamy sałatkę, możemy posypać szczypiorkiem czosnkowym. Mozna doprawić pieprzem.Schłodzić i podawać. Sałatka smakuje samodzielnie lub do mięs z grilla.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.