Łosoś z pak choi na parze z olejem sezamowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: miody, orzechy wszystkie, soja, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
kapusta pak choi - 2-3 szt.
orzechy nerkowca - 3 łyżki
przyprawa 5 smaków - 1/3 łyżeczki
olej sezamowy bio planete - 1 łyżka
sól szczypta
marynata: szczypta
czosnek - 1 ząbek
papryczka chili świeża kawałek
miód akacjowy - 1 łyżeczka
sok świeżo wyciśnięty z cytryny lub limonki - 1 łyżka
sos sojowy tamari - 1 łyżka
cebulka ze szczypiorkiem posiekana - 2 łyżki
kolendra kilka listków
garnek do gotowania na parze 2 poziomy
olej sezamowy bio planet do polania kapusty - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Na patelnię wlać olej sezamowy bio planet, delikatnie podgrzać, dodać przyprawę chińską 5 smaków, orzechy nerkowca i sól. Podsmażać delikatnie około 3-4 minuty. Odłożyć na bok.
Kapustę pak choi umyć i pokroić na ćwiartki.
Łososia przekroić na 2 kawałki. Na każdym kawałku rozsmarować po łyżce marynaty.
Resztę kapusty ułożyć na drugim poziomie. Gotować na parze około 10-15 minut.
Na talerze wyłożyć po kawałku łososia i kilka kawałków kapusty pak choi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.