Kasza gryczana z boczniakami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
oliwa lub olej rzepakowy trochę
masło klarowne - 1 łyżeczka
cebula - 1-2 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
natka pietruszki (posiekana drobno) pęk
mieszanka ziaren do sałatek lub sam słonecznik garść
sól i pieprz do smaku
kasza gryczana - 120 g
Dodatkowe informacje:
Danie jest pyszne i wartościowe, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu.Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek siekamy bardzo drobno.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem , na krótko wrzucamy cebulę, następnie czosnek, chwilę podsmażamy i dodajemy boczniaki. Dusimy do miękkości. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki lub kosteczkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sosem sojowym, mieszamy z natką pietruszki
Najlepiej smakuje z domowym kiszonym ogórkiem.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.