Zupa fasolowa z cząbrem i majerankiem
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, drożdże
Składniki:
Ziemniaki - 2-3 szt.
Marchewka - 2 szt.
Pietruszka - 1 szt.
Seler naciowy eko - 1 laska
Por kawałek
Bulion domowy warzywny lub mięsny - 1 szklanka
Liść laurowy - 1 szt.
Ziele angielskie - 1-2 szt.
Pieprz i sól do smaku
Cząber łyżeczka
Majeranek - 1 łyżka
Natka pietruszki kilka listków
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w drobną kosteczkę.
W garnku zagotować wodę około 1 litra z bulionem i wrzucić warzywa ( bez fasoli) i przyprawy, gotować 10 minut, dodać fasolę i gotować jeszcze 10-15:minut. Doprawić cząbrem i majerankiem, przed podaniem posypać natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.