Czarna fasolka z masłem i bułeczką
NikitaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): amerykańska, meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Tarta bułka - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Czarną fasolę jadłam po raz pierwszy w latach 80-tych u mojej babci, która dostała tą fasolę ze Stanów i podawała właśnie w ten sposób. Niestety w tamtych czasach u nas fasola czarna była nie dostępna jeszcze przez wiele lat. Cieszę się, że teraz można ją kupić, próbowałam nawet ja uprawiać.Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy bułkę tartą na złoto.
Fasolę odsączyć z wody , włożyć na talerz i polać masłem z bułeczką, posolić, smakuje wyśmienicie. Ja na ogół podaję do tego kawałek mięsa i surówkę (Dzisiaj był to kurczak faszerowany i surówka z selera z jabłkiem, rodzynkami, żurawiną i orzechami włoskimi)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.