
Rogaliki migdałowo-kokosowe

Rodzaj posiłku: ciasta, desery, napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 50 g
mąka pszenna - 200 g
masło (zimne) - 200 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
cukier - 60-70 g
Sposób przygotowania:
Pod koniec czasu włączyć piekarnik, nagrzać do temperatury 180°C. Ze schłodzonego ciasta odrywać małe kulki (Ø 2,5-3 cm), następnie rolować i uformować rogaliki, układać na wcześniej przygotowanych blachach, pozostawiając niewielkie odstępy między ciastkami. Piec 12-15 minut lub do momentu, aż ciastka będą złotobrązowe, jedna blacha po drugiej. Odstawić do całkowitego ostudzenia, ponieważ ciepłe ciastka są bardzo kruche.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.