Sałatka pieczarkowa
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Ocet lub sok z cytryny - 2 łyżki
Groszek świeży lub mrożony - 3/4 szt.
Ogórki kiszone domowe lub eko - 5 szt.
Jajka ekologiczne ugotowane na twardo - 4-5 szt.
Jogurt naturalny lub śmietana eko - 2-3 łyżki
Majonez - 1 łyżka
Pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
U nas przyjęła się jako sałatka grilową podawana do mięsa i kiełbasy z grilla.Sposób przygotowania:
W garnku zagotować około 1 litra wody z dodatkiem octu lub cytryny, na wrzącą wodę wrzucić pokrojone pieczarki i chwilę pogotować, około 2 minut. Odcedzić i ostudzić.
Groszek mrożony zielony lub świeży wrzucić na 3 minuty na wrzącą wodę i odcedzić.
Szczypiorek posiekać drobno.
Jajka, ogórki pokroić w kostkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.