Zielone risotto
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
cukinia mała (lub 1/2 średniej) - 1 szt.
fasolka szparagowa zielona świeża lub mrożona - 100 g
czerwona cebula - 1/2 szt.
koper włoski bulwa (fenkuł) - 1/2 szt.
szpinak - 1 garść
bulion warzywny domowy - 450-500 ml
tymianek świeży posiekany - 1 łyżka
chilli kawałek
oliwa - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
płatki migdałowe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.