Galaretka jagodowa zero waste
NikitaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso
Składniki:
woda - 100 ml
cukier kokosowy - 1 łyżka
żelatyna - 1,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania należy doliczyć czas niezbędny do stężenia galaretki.Sposób przygotowania:
W małym rondelku gotujemy wodę, dodajemy sok z jagód i cukier kokosowy. Doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Rozlewamy do 2 pucharków. Do każdego wsypujemy jeszcze po łyżce mrożonych jagód i odstawiamy do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.