![Bułeczki dyniowe z miodem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2024-02/17817-photo-main.jpg)
Bułeczki dyniowe z miodem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery, pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 1 łyżka
miód - 2 łyżki
mąka pszenna (lub mix w tym wypadku dajemy mniej mąki około 370-380 g) bezglutenowy do chleba, w ty - 400-420 g
mleko - 120 ml
cukier trzcinowy - 1 łyżka
jaja - 2 szt.
drożdże świeże - 20 g
gałka muszkatołowa - szczypta
kardamon mielony - szczypta
imbir suszony - szczypta
do posmarowania:
miód płynny - 1 łyżka
żółtko - 1 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.