Kiszone pąki kwiatów liliowca i juki
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pąki kwiatów juki ogrodowej kilka
czosnek - 1-2 ząbek
solanka klasyczna
mały słoik
Dodatkowe informacje:
Kwiaty liliowca i juki ogrodowej są jadalne i smaczne.Liliowce pochodzą z Azji Wschodniej, gdzie są zbierane i wykorzystywane od tysięcy lat jako ważny składnik kuchni tradycyjnej, a także środek leczniczy.
Sposób przygotowania:
Moje stały zapomniane w lodówce przez miesiąc. Smakują bardzo dobrze, a woda z kiszonki jest pyszna.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.