Sałatka z pieczonym burakiem, rucolą i fetą
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, miody, nabiał, cytrusy
Składniki:
marynata do buraków: oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
marynata do buraków: ocet balsamiczny - 2 łyżeczki
marynata do buraków: miód naturalny - 1/2 łyżeczki
marynata do buraków: rukola - 2 garści
czerwona cebula mała - 1/2
słonecznik bio planet - 3 łyżki
sos: oliwa z oliwek - 2 łyżki
sos: miód naturalny - 1-2 łyżeczka
sos: sok świeżo wyciśnięty z cytryny - 1-1,5 łyżki
sos: musztarda dijon - 1 łyżeczka
sos: sól i pieprz do smaku
kwiaty jadalne: nasturcja i ogórecznik (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Słonecznik podprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Z oliwy, miodu, soku z cytryny, musztardy, soli i pieprzu zrobić sos.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.