Koktajl truskawkowy z daktylami i camu camu
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
woda kokosowa - 400 ml
camu camu - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Camu camu to jagody, których działanie i właściwości lecznicze wykorzystywane są w medycynie naturalnej krajów Ameryki Łacińskiej od setek lat. Jagody camu camu należą do grupy superfoods, mają wyjątkowe wartości odżywcze, są skarbnicą witaminy C, a także beta-karotenu i przeciwutleniaczy.Daktyle są bogate w naturalne cukry, głównie glukozę i fruktozę, co sprawia, że są doskonałym źródłem energii, a także bogatym źródłem błonnika, witamin (takich jak witamina B6 i witamina K) oraz minerałów (takich jak potas, magnez, żelazo i miedź).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.