![Obwarzanki z ziołami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-01/16030-photo-main.jpg)
Obwarzanki z ziołami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, drożdże, pszenica
Składniki:
bazylia świeża kilka listków
natka pietruszki kilka listków
szczypiorek czosnkowy posiekany drobno - 2 łyżki
koperek kilka listków
drożdże świeże - 30 g
sól - 1-1,5 łyżeczki
oliwa - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Bazylię, natkę, szczypiorek i koperek drobniutko posiekać, dodać do ciasta i jeszcze przez chwilę wyrobić. Ciasto pozostawić na 45-60 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.