Kurczak i papryką i ananasem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: gluten, mięso, soja, cytrusy, pszenica, drób
Składniki:
Papryka czerwona eko - 1/2 szt.
Papryka żółta eko - 1/2 szt.
Ananas - 4 plastry
Syrop z ananasa - 1/2 szklanki
Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
Marynata; czosnek - 1 ząbek
Marynata: imbir - kawałek
Marynata: papryczka chilli - kawałek
Marynata: sok z cytryny - 1 łyżeczka
Czerwona cebula - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego, soku z cytryny, drobno posiekanego czosnku, imbiru i chili. Marynatę mieszamy z kurczakiem i chowamy do lodówki. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a ananasa w kostkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.