![Domowe bułeczki wrocławskie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-01/16823-photo-main.jpg)
Domowe bułeczki wrocławskie
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże świeże - 20 g
mleko letnie - 150 ml
woda - 150 ml
sól - 1-1,5 łyżeczki
cukier - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Po tym czasie ciasto na ponownie przemieszać i przełożyć na lekko oprószony mąką blat, uformować wałek i podzielić go na 9 równych kawałków. Uformować okrągłe bułki, ułożyć na przygotowanej wcześniej blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.