Zupa pomidorowa z mango
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, drożdże
Składniki:
cebula szalotka - 1 szt.
imbir (1-2 cm) kawałek
mango mrożone 2beBIO - 100 g
marchewka - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
bulionetka domowa warzywna (lub kostka bio) - 1 łyżka
ser feta pokrojony w kostkę - 3-4 łyżki
pieprz cayenne szczypta
Dodatkowe informacje:
Zupa ta to ciekawe połączenie smaków kwaśnych pomidorów, słodyczy mango oraz słonej fety. Odmiana od standardowej wersji naszej klasycznej zupy pomidorowej.Sposób przygotowania:
Imbir i cebulę drobno posiekać. Do garnka z grubym dnem wlać oliwę, podgrzać i wrzucić cebule z imbirem, dusić około 3 minuty. Dodać pomidory pelati, wodę, pieprz cayenne i bulionetkę warzywną. Gotować 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.