Papryka pieczona marynowana w oliwie
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): bałkańska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
czosnek (pokrojony w cienkie plasterki) - trochę
oliwa z oliwek (do zalania papryki) - trochę
rozmaryn suszony - szczypta
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni (funkcja grill lub termoobieg)
Wydrążone papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (lub na blaszce wyłożonej papierem) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.