Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i tempehem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, soja, nabiał krowi
Składniki:
batat mały - 1 szt.
kapusta biała - 500 g
cebula - 1 szt.
tempeh wędzony - 200-220 g
sos sojowy tamari - 1 łyżeczka
passata ziołowa - 100 ml
jabłko szara reneta - 1 szt.
podagrycznik - kilka listków
cząber - kilka listków
jaja - 2 szt.
jogurt naturalny - 4 łyżki
bulion warzywny - 50 ml
sól i pieprz - do smaku
dodatkowo:
cheddar - 80 g
naczynie żaroodporne do zapiekania
sól ziołowa (u mnie domowa) do oprószenia kapusty - trochę
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, a następnie ją odcedzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.