Zielony sok- jesienna moc
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Burak biały spory - 1 szt.
Gruszka - 2 szt.
Seler naciowy kilka gałązek z liśćmi
Szpinak nowozelandzki kilka gałązek (lub dowolny)
Wyciskarka wolnoobrotowa
Dodatkowe informacje:
Sok jest pyszny, zdrowy i pełen witamin.Dzięki burakowi i gruszkom jest słodki, przyjemnie pachnie. Użyłam białego buraka (nie jest to burak cukrowy) i dzięki temu uzyskałam piękny zielony sok (z czerwonym burakiem wychodzi bury kolor, ale również smaczny i zdrowy sok).
Jednak białe buraki nie są raczej dostępne w sklepach, ja mam swoje własne kolorowe buraczki (zarówno korzeniowe jak i lisciowe). Jeżeli ktoś ma ogród zachęcam do wypróbowania i posiania kolorowych buraków. Smakują wyśmienicie pieczone, w sokach, zupach i sałatkach i pięknie się prezentują.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.