![Ciasto kasztanowo - czekoladowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-01/16056-photo-main.jpg)
Ciasto kasztanowo - czekoladowe
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Nikitajesien24, Konkurs Alce Nero – zima, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
czekolada 75% - 1 szt.
jaja - 3 szt.
masło (miękkie, wyjęte wcześniej z lodówki) - 100 g
cukier kokosowy - 2 łyżki
skrobia z tapioki - 3 łyżki
masło - 50 g
śmietanka 30 % - 3-4 łyżki
kakao - 1 łyżka
czekolada mleczna - 50 g
orzechy macadamia - trochę
Sposób przygotowania:
Otrzymaną polewą polać ciasto. Udekorować orzechami macadamia (lub dowolnie).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.