Sałatka wiosenna
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, orkisz, wieprzowina
Składniki:
Ogórek zielony świeży - 1 szt.
Ogórek konserwowy domowy - 3 szt.
Kukurydza bio w słoiku - 1/2 słoika
Szynka - plaster
Majonez lub majonez z jogurtem do smaku
Pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka pachnie świeżo i wiosennie dzięki ogórkowi świeżemu i szczypiorkowi.Sposób przygotowania:
Ogórek zielony obrać, kukurydzę odcedzić i przepłukać na sicie.
Szczypiorek posiekać drobno.
Pokroić w kostkę ogórki i szynkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.