Ciastka z fasolą i bakaliami
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, cytrusy, owies
Składniki:
biała fasola jaś (wcześniej ugotowana) - 250 g
siemie lniane - 2 łyżeczki
cynamon cejloński - 1 łyżeczka
kardamon - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól szczypta
morele suszone - 8 szt.
orzechy włoskie - 3 łyżki
słonecznik - 3 łyżki
olej kokosowy - 80 g
miód - 2 łyżki
jabłko - 1/2 szt.
jagody mrożone 2beBIO - 100 g
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
Do blendera wsypać 1/3 płatków owsianych, siemię lniane, cynamon, kardamon, proszek do pieczenia i sól. Wszystko zblendować. Przesypać do misy robota. Ugotowaną fasolę utrzeć na puree. Dodać do misy robota, dosypać resztę płatków owsianych, olej kokosowym, sok z cytryny, miód i jabłko starte na tarce jarzynowej, morele (pokrojone w kostkę), rodzynki, orzechy włoskie (posiekane) i słonecznik, wyrobić ciasto. Na koniec dodać odsączone jagody, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.