Risotto z łososiem i groszkiem zielonym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: strączkowe, drożdże, ryba i owoce morza
Składniki:
Cebula szalotka - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Łosoś pacyficzny - 300 g
Groszek zielony świeży lub mrożony - 3/4 szklanki
Bulion domowy warzywny - 400 ml
Natka pietruszki i koperek -
Sól i pieprz do smaku
Masło - 1 łyżeczka
Parmezan - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Danie pyszne i proste w wykonaniu.Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać
Łososia pokroić w kostkę, około 1-2 cm.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze około 5 minut. Często mieszając i podlewać bulionem. Gotować do momentu aż ryż będzie miękki .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.