Makaron konjac z tempehem i shimeji
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe, sezam, grzyby
Składniki:
tempeh wędzony - 100 g
grzybki shimeji - 100 g
pieczarki - 100 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
por - kawałek
seler naciowy laska - 1 szt.
Sos:
syrop daktylowy - 1-2 łyżeczka
sos sojowy tamari - 1-2 łyżka
woda - 2-3 łyżki
olej do smażenia - trochę
czarny sezam - 1 łyżka
olej z prażonych ziaren sezamu - trochę
do podania: kiełki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.