Jaja faszerowane dzikimi ziołami
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
podagrycznik - kilka listków
pokrzywa - kilka listków
czosnek niedźwiedzi listki - 1-2 szt.
bluszczyk kurdybanek - kilka listków
mniszek lekarski - kilka listków
szczypiorek czosnkowy - kilka listków
majonez - 1-2 łyżeczka
sól i pieprz - szczypta
dekoracja: kwiaty forsycji, fiołka, bluszczyka kurdybanka
Sposób przygotowania:
Wymienione dzikie rośliny są moja propozycją, możemy je dowolnie modyfikować wg własnego gustu i dostępności. Ja korzystam z tego co znajdę w swoim ogrodzie, ważne abyśmy zbierali je w czystej okolicy, a nie przy drodze. Zebraną zieleninę płuczemy i osuszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.