![Jaja faszerowane dzikimi ziołami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-04/16329-photo-main.jpg)
Jaja faszerowane dzikimi ziołami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
podagrycznik - kilka listków
pokrzywa - kilka listków
czosnek niedźwiedzi listki - 1-2 szt.
bluszczyk kurdybanek - kilka listków
mniszek lekarski - kilka listków
szczypiorek czosnkowy - kilka listków
majonez - 1-2 łyżeczka
sól i pieprz - szczypta
dekoracja: kwiaty forsycji, fiołka, bluszczyka kurdybanka
Sposób przygotowania:
Wymienione dzikie rośliny są moja propozycją, możemy je dowolnie modyfikować wg własnego gustu i dostępności. Ja korzystam z tego co znajdę w swoim ogrodzie, ważne abyśmy zbierali je w czystej okolicy, a nie przy drodze. Zebraną zieleninę płuczemy i osuszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.