Sernik z mascarpone i wiśniami z kokosową kruszonką
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 150 g
mąka migdałowa - 50 g
masło twarde - 100 g
ksylitol (lub cukier ale to już nie jest keto) - 50-80 g
sól - szczypta
Masa serowa:
ser biały półtłusty - 500 g
jaja - 4 szt.
ksylitol (lub cukier - nie w keto) - 100 g
budyń śmietankowy - 1 szt.
wanilia bourbon mielona - szczypta
śmietanka 30% - 50 ml
masło miękkie - 100 g
Nadzienie:
wiśnie (ze słoika, świeże wydrylowane, opcjonalnie suszone) - 1 szklanka
Potrzebna:
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.