Ekskluzywne pesto szparagowe z macadamia
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
orzechy macadamia - 100 g
ser gruyere (lub inny twardy np. grana padano) - 80-100 g
natka pietruszki listki - garść
pieprz - 1/2 łyżeczki
sól - 1 -1,5 łyżeczki
oliwa oliwek - 100-120 ml
Sposób przygotowania:
Pesto szparagowe podawać z makaronem lub jako pastę do domowego pieczywa. Część pesto można zamrozić i w zimie delektować się jego pysznym i oryginalnym smakiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.