Mus gruszkowy według św. Hildegardy
NikitaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
miód (odszumowany) - 6 łyżek
Dodatkowe informacje:
Mus gruszkowy z miodem i wszewłogą górską, zwany złotem św. Hildegardy jest środkiem oczyszczającym i uwalniającym jelita od pleśni (drożdżaków, grzybów Candida), patogenów chorobotwórczych i toksyn. Kuracja miodem z wszewłogą górską i gruszkami sprawdza się również przy migrenowych bólach głowy i jako środek oczyszczający wspomagający przy chorobach autoagresywnych (nasze zdrowie zaczyna się w jelitach.).Sposób przygotowania:
Sposób użycia: rano na czczo 1 łyżeczkę, po obiedzie 2 łyżeczki, przed snem 3 łyżeczki. Zalecany czas trwania kuracji 4 tygodnie. 1 opakowanie 70 g to 2 tygodniowa kuracja dla 1 osoby.
Warto robić taką kurację przynajmniej raz w roku. Ja przeprowadzam taką kurację jesienią od kilku lat, a czasem także wiosną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.