Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
koper z kwiatami - kilka
czosnek
kwiaty nawłoci - trochę
chrzan korzeń i liść - kilka
solanka (1 pełna łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody)
Sposób przygotowania:
Do każdego słoika włożyć koper z kwiatostanem, ząbek czosnku, kawałek chrzanu korzeń i liść, ciasno ułożyć ogórki, przekładając je 2-3 kwiatami nawłoci i kawałkiem trawy cytrynowej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.