![Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-09/16581-photo-main.jpg)
Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
koper z kwiatami - kilka
czosnek
kwiaty nawłoci - trochę
chrzan korzeń i liść - kilka
solanka (1 pełna łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody)
Sposób przygotowania:
Do każdego słoika włożyć koper z kwiatostanem, ząbek czosnku, kawałek chrzanu korzeń i liść, ciasno ułożyć ogórki, przekładając je 2-3 kwiatami nawłoci i kawałkiem trawy cytrynowej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.