Chili con carne (specjalność mojego męża)
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): amerykańska, meksykańska, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, wołowina
Składniki:
czerwona fasola sucha bio planet - 200 g
fasola biała bio planet - 200 g
kukurydza w słoiku - 250-300 g
cebula czerwona lub biała średnia - 2 szt.
czosnek - 2 ząbki
pomidory pelati domowe lub w słoiku - 500 ml
czerwona papryka słodka - 1/2 łyżeczki
chili - 1/2 łyżeczki
przyprawa meksykańska - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
sól - 1/2-3/4 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.