Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
kasza jaglana (surowa) - 1/2 szklanki
czosnek - 2 ząbki
cebula mała - 3 szt.
marchewka (mała) - 2-3 szt.
natka pietruszki posiekana - 2-3 łyżki
lubczyk listki posiekane - 1 łyżka
kozieradka mielona - 1 łyżeczka
pieprz świeżo mielony - 1/2 łyżeczki
sól - 1-2 łyżeczka
papryka słodka - 1 łyżeczka
curry - 3/4 łyżeczki
oliwa z oliwek - 3 łyżki
cheddar (starty na drobno) - 50-80 g
Sposób przygotowania:
Do cukinii dodać ugotowaną kaszę jaglaną (przestudzoną), jaja, marchewkę, cebulę, czosnek, natkę, lubczyk, oliwę, 1/2-1 łyżeczki soli, kozieradkę, pieprz, paprykę, curry. Wszystko razem wymieszać. Dodać drobno starty ser cheddar i jeszcze raz przemieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.