Syrop z zielonych orzechów
NikitaRodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Syrop z orzechów włoskich jest pyszny i działa prozdrowotnie. Jest jednym z najskuteczniejszych naturalnych sposobów na zamieszkujące czasem nasze organizmy robaki. Poza tym zielone orzechy włoskie (podobnie zresztą jak czereśnie) zawierają spore ilości jodu dlatego są tak cenne w regulacji pracy tarczycy na tle niedoczynności. Mają właściwości odtruwające, oczyszczające i blokujące wchłanianie toksyn.Sposób przygotowania:
W dużym słoju warstwowo umieszczamy pokrojone orzechy na przemian z cukrem. Dobrze zamykamy. Odstawiamy na 40 dni w słonecznym miejscu np. na parapecie. Co jakiś czas wstrząsamy słojem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.