Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
sól i pieprz - szczypta
seler naciowy eko - 1 szt.
żurawina suszona - 1 szklanka
kukurydza słoik - 200 g
majonez - 2-3 łyżki
jogurt grecki - 3-4 łyżki
musztarda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Selera umyć i pokroić w drobną kostkę, lekko posolić i odstawić. Po 10-15 minutach dodać ostudzonego kurczaka, żurawinę, kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.