![Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-04/16311-photo-main.jpg)
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
sól i pieprz - szczypta
seler naciowy eko - 1 szt.
żurawina suszona - 1 szklanka
kukurydza słoik - 200 g
majonez - 2-3 łyżki
jogurt grecki - 3-4 łyżki
musztarda - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Selera umyć i pokroić w drobną kostkę, lekko posolić i odstawić. Po 10-15 minutach dodać ostudzonego kurczaka, żurawinę, kukurydzę i posiekany szczypiorek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.