Surówka z ananasa i kiszonej kapusty z nerkowcami
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne
Składniki:
kapusta kiszona - 250 g
chili - kawałek
sok wyciśnięty z pomarańczy - 100 ml
orzechy nerkowce - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
natka pietruszki - kilka listków
Sposób przygotowania:
Kapustę kiszoną odsączyć i drobno posiekać, przełożyć do miski. Ananasa obrać ze skóry, wykroić środek i drobniutko posiekać, można rozdrobnić w blenderze. Dodać do kapusty. Orzechy nerkowca posiekać, dodać do miski, wymieszać razem. Wlać sos pomarańczowy i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Surówkę podawać do dań głównych lub jako samodzielną przekąskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.