Gofry migdałowo-owsiane bezglutenowe
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka owsiana lub zmielone płatki owsiane bezglutenowe - 150 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
pasta waniliowa - 1 łyżeczka
masło miekkie - 120 g
miód akacjowy - 1 łyżka
sól szczypta
skórka otarta z 1/2 cytryny
mleko - 350 ml
olej do posmarowania gofrownicy
gofrownica
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z wanilią i miodem na puszystą masę, około 3 minuty. Dodać jajka, szczyptę soli i skórkę otartą z 1/2 cytryny, wymieszać razem. Ubijać robotem na gładką masę dodając po łyżce wymieszanych mąk i mleko. Ciasto odstawić na 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.