Klasyczne śledzie w oleju
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 2-3 szt.
liście laurowe - 2-3 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
ocet domowy (u mnie z bluszczyka kurdybanka) - 1 łyżeczka
olej do zalania śledzi
Sposób przygotowania:
Następnie osuszyć i pokroić na małe kawałki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać na sicie wrzątkiem.
Na dno słoika lub szklanej miski (ze szczelną pokrywą) układać warstwami pokrojoną cebulę, śledzie, przyprawy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.