Jesienna surówka z dyni pełna witamin i karotenu
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
marchewka - 2 szt.
jabłko eko (ze skórką) - 1 szt.
rzodkiewki - 6-8 szt.
oliwa z oliwek - 1,5 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
miód - 1,5 łyżeczki
sól i pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Pokrojone jabłka i rzodkiewki (całe) wrzucić do pozostałych warzyw do malaksera i rozdrobnić.
Przełożyć do miski. Z oliwy, miodu, soku z cytryny i musztardy zrobić dressing. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać do rozdrobnionych składników, wymieszać. Odstawić na 15-20 minut, aby surówka się przegryzła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.