Tarta na spodzie z topinamburu
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Nikitajesien24, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
topinambur - 500 g
cebula - 1 szt.
mąka kasztanowa - 50 g
mąka ziemniaczana - 50 g
mąka ryżowa pełnoziarnista - 50 g
jajo - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
sól - 3/4 łyżeczki
pieprz mielony - 1/3 łyżeczki
farsz:
pieczarki - 500 g
jaja - 2 szt.
kwaśna śmietana - 120 g
parmezan tarty - 2 łyżki
ser cheddar tarty - 80-100 g
sól i pieprz - do smaku
natka pietruszki posiekana - 4-5 łyżki
tymianek świeży otarty (listki) - 1 łyżeczka
masło klarowane do smażenia pieczarek - 1-2 łyżeczka
tłuszcz do nasmarowania formy
forma do tarty (posmarować olejem)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.