• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyTarta na spodzie z topinamburu
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Tarta na spodzie z topinamburu

Tarta na spodzie z topinamburu

Nikita

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki

Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska

Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi

3 osób lubi to
6 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min 5 porcji

Składniki:

spód:
topinambur - 500 g
cebula - 1 szt.
mąka kasztanowa - 50 g
mąka ziemniaczana - 50 g
mąka ryżowa pełnoziarnista - 50 g
jajo - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
sól - 3/4 łyżeczki
pieprz mielony - 1/3 łyżeczki
farsz:
pieczarki - 500 g
cebula - 1 szt.
jaja - 2 szt.
kwaśna śmietana - 120 g
parmezan tarty - 2 łyżki
ser cheddar tarty - 80-100 g
sól i pieprz - do smaku
natka pietruszki posiekana - 4-5 łyżki
tymianek świeży otarty (listki) - 1 łyżeczka
masło klarowane do smażenia pieczarek - 1-2 łyżeczka
tłuszcz do nasmarowania formy
forma do tarty (posmarować olejem)

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Topinambur obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Topinambur, cebulę i czosnek rozdrobnić za pomocą blendera (malaksera) lub zetrzeć na drobnej tarce. Masę warzywną przełożyć do misy, dodać mąki, jajko, sól i pieprz, wymieszać za pomocą haka. Powstałe ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy, uformować wyższe brzegi.
KROK 2:  Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut w temperaturze 200°C, następnie przykryć folią aluminiową i piec kolejne 10 minut (200°C). Wyjąć z piekarnika, odstawić do ostudzenia na około 20 minut.
KROK 3:  W międzyczasie przygotować farsz. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki (lub półplasterki), cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić pieczarki i dusić aż odparuje nadmiar płynu. Usmażone pieczarki przełożyć do misy. Na patelni usmażyć na złoto cebulę, przełożyć do pieczarek. Dodać posiekaną natkę i tymianek, wymieszać.
KROK 4:  Jajka roztrzepać razem ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Do masy jajecznej dodać parmezan i cheddar wymieszać. Masę wylać do pieczarek z cebulą, wymieszać razem.
KROK 5:  Farsz wyłożyć równomiernie na podpieczony (ostudzony) spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
KROK 6:  Piec około 30-35 minut do momentu, aż masa się zetnie i nabierze złotobrązowego koloru.
KROK 7:  Tartę podawać pokrojoną na kawałki na ciepło lub zimno. Najlepiej z miską zieleniny. Smakuje dobrze na kolację, obiad lub na lunch do pracy.
3 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIECZARKI BIAŁE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PIECZARKI BIAŁE ŚWIEŻE BIO (POLSKA) (około 0,25 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SER PARMEZAN BIO 125 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)

    Więcej o produkcie na stronie

    SER PARMEZAN BIO 125 g - PARMIGIANO REGGIANO (FERRARI)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TYMIANEK ŚWIEŻY W DONICZCE BIO (1 szt)

    Więcej o produkcie na stronie

    TYMIANEK ŚWIEŻY W DONICZCE BIO (1 szt)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 35 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SER CHEDDAR BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SER CHEDDAR BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KLAROWANE GHEE BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŚMIETANA 18% BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ŚMIETANA 18% BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Nikita

  • Tarta z topinamburem i podagrycznikiem

     Nikita
  • Ocet buraczkowy z pomarańczą

     Nikita
  • Rogaliki kokosowe

     Nikita
  • Zupa pieczarkowa z topinamburem, podagrycznikiem i gwiazdnicą

     Nikita
  • Ogórki po szprewaldzku na szybko

     Nikita
  • Ocet z ogórecznika i estragonu

     Nikita
  • Cudowny ocet z płatków róży

     Nikita
  • Kaczka wiejska ekologiczna wolno pieczona w majeranku

     Nikita
  • Wino z płatków róży naturalnie fermentowane

     Nikita
  • Ocet buraczkowy z ziołami

     Nikita
  • Mus z jabłek, dyni i pigwy bez cukru

     Nikita
  • Bezowe kokosanki

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Śledzie z estragonem w oleju lnianym

     Nikita
  • Surówka z selera i jabłek

     Nikita
  • Szarlotka kukurydziana

     Nikita
  • Sandacz w rozmarynowej marynacie zero waste

     Nikita
  • Śledzie z jabłkiem w śmietanie

     Nikita
  • Kalarepa kiszona z żurawiną

     Nikita
  • Bezglutenowa stefanka z kremem jaglanym

     Nikita
  • Kakaowe amarantuski bez cukru

     Nikita
  • Szybki jabłecznik biszkoptowy

     Nikita
  • Pieczarki faszerowane

     Nikita
  • Bezglutenowe markizy z kremem kasztanowym Alce Nero

     Nikita
  • Jaja faszerowane dzikimi ziołami

     Nikita
  • Pasta jajeczno-serowa

     Nikita
  • Banalny sposób na przystawkę do grillowanych mięs

     Nikita
  • Kluski kasztanowe bezglutenowe z ragout grzybowym

     Nikita
  • Chutney buraczkowo-żurawinowy

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z gruszką i orzechami

     Nikita
  • Kurczak w sosie brzoskwiniowym

     Nikita
  • Fasolka po bretońsku z cząbrem do lunchboxa

     Nikita
  • "Szparagi " z młodych pędów dzikiego chmielu

     Nikita
  • Szampan z kwiatów bzu czarnego

     Nikita
  • Czerwony koktajl z błonnikiem i antyoksydantami

     Nikita
  • Pasta z topinamburu

     Nikita
  • Jaja faszerowane pieczarkami z ziołem grzybowym

     Nikita
  • Muffinki błyskawiczne z bananem i masłem orzechowym

     Nikita
  • Placki z młodej cukini i ziemniaków

     Nikita
  • Surówka z topinamburu z olejem migdałowym

     Nikita
  • Jarzębina kandyzowana

     Nikita
  • Pasta brokułowa ze słonecznikiem zero waste

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z pektyną

     Nikita
  • Kurczak w sosie śmietanowym z nutą curry

     Nikita
  • Klasyczne śledzie w oleju

     Nikita
  • Szarlotka różana

     Nikita
  • Syrop mniszek i geranium

     Nikita
  • Kotleciki z ciecierzycy z sosem pomidorowo--śliwkowym

     Nikita
  • Tarta z pędami dzikiego chmielu i bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Racuchy drożdżowe z twarogiem

     Nikita
  • Sałatka pieczarkowa

     Nikita
  • Pulpety z szynki w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Surówka z białej kapusty z morelami i śliwkami suszonymi

     Nikita
  • Zdrowsza wersja rafaello

     Nikita
  • Herbatka że świeżych ziół i kwiatów z pierwszymi kwiatami bzu czarnego

     Nikita
  • Syrop z werbeny cytrynowej

     Nikita
  • Kompot z całych papierówek

     Nikita
  • Kiszone pąki kwiatów liliowca i juki

     Nikita
  • Ocet paprykowy zero waste

     Nikita
  • Pasta zero waste z romanesco

     Nikita
  • Sałatka z białymi szparagami

     Nikita
  • Seler naciowy kiszony

     Nikita
  • Lasagne z brokułem i łososiem

     Nikita
  • Sałatka z topinamburem

     Nikita
  • Odstraszająca mgiełka antykleszczowa

     Nikita
  • Kopytka z brokułami

     Nikita
  • Zupa krem z zielonych szparag i rukoli

     Nikita
  • Sałatka brokułowa z mango

     Nikita
  • Oxymel, zwany starożytnym antybiotykiem

     Nikita
  • Sałatka bakłażanowo - pieczarkowa

     Nikita
  • Sałatka makaronowa z sezamem

     Nikita
  • Syrop malinowy na miodzie

     Nikita
  • Potrawka z zielonego groszku i pieczarek

     Nikita
  • Sernik gotowany na miodowych plackach (bezglutenowy)

     Nikita
  • Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem

     Nikita
  • Buraczki kiszone z trawą cytrynową

     Nikita
  • Kruche maślane ciasto milionera w wersji bezglutenowej

     Nikita
  • Szparagi w szynce

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczano-szparagowa

     Nikita
  • Pasta brokułowa z nerkowcami i olejem sezamowym

     Nikita
  • Zupa dyniowa z krewetkami

     Nikita
  • Gołąbki z mięsem i komosą ryżową pieczone w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Gulasz z indyka z dynią i pomidorami

     Nikita
  • Placki bezglutenowe na kefirze z jabłkiem i nutą różaną

     Nikita
  • Kiszone pączki i łodygi z mniszka

     Nikita
  • Sałatka owocowa pod owsianą kruszonką

     Nikita
  • Filet z indyka faszerowany śliwkami i morelami

     Nikita
  • Ocet z bluszczyka kurdybanka

     Nikita
  • Risotto z łososiem i groszkiem zielonym

     Nikita
  • Ciasto kasztanowo - czekoladowe

     Nikita
  • Zapiekanka makaronowa zero waste z romanesco i dzikimi nowalijkami

     Nikita
  • Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)

     Nikita
  • Chlebek bananowy

     Nikita
  • Racuchy na zakwasie ryżowym

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z wiśniami i orzechami

     Nikita
  • Sałatka brokułowa curry z mango

     Nikita
  • Wino pietruszkowe św. Hildegardy regenerujące organizm

     Nikita
  • Spaghetti z dynią i boczkiem w sosie śmietanowym

     Nikita
  • Pasta z awocado z jajkiem

     Nikita
  • Zupa krem porowo-gruszkowy

     Nikita
  • Kiszona marchewka z kurkumą i rodzynkami

     Nikita
  • Sałatka krabowa

     Nikita
  • Ogórki małosolne z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Ciasteczka z pistacjami

     Nikita
  • Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

     Nikita
  • Wino daktylowe na odbudowę krwi (nalewka z daktyli)

     Nikita
  • Curry z krewetkami, ananasem i cukinią

     Nikita
  • Mini serniczki z makaronem zero waste

     Nikita
  • Tarta ze szparagami i orzechami włoskimi

     Nikita
  • Wiosenne zielone kopytka

     Nikita
  • Szparagi w słoiku w zalewie

     Nikita
  • Frytki z warzyw z piekarnika

     Nikita
  • Gnocci dyniowe z masłem szałwiowym

     Nikita
  • Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej

     Nikita
  • Ocet botwinkowy z ziołami

     Nikita
  • Pasta romanesco z nerkowcami zero waste

     Nikita
  • Klawisze

     Nikita
  • Ciasteczka orzechowo-migdałowe

     Nikita
  • Kiszone liście winogron

     Nikita
  • Czekoladowe ciasto dyniowo-gryczane

     Nikita
  • Zielone risotto

     Nikita
  • Dorsz w sosie ze śmietaną i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Czosnek niedźwiedzi kiszony

     Nikita
  • Bulion z karpia z makaronem ryżowym

     Nikita
  • Sałatka wiosenna

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie z mąką żołędziową i nasionami konopii

     Nikita
  • Makaroniki różane

     Nikita
  • Sałatka warstwowa z jajami przepiórczymi

     Nikita
  • Serowe paluchy z oliwkami

     Nikita
  • Pasta z czarnej fasoli z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Pesto pietruszkowo-tymiankowe z orzechami laskowymi

     Nikita
  • Placki warzywne z halloumi i migdałami

     Nikita
  • Galaretka jagodowa zero waste

     Nikita
  • Cukier różany

     Nikita
  • Knedle jaglane ze śliwkami i macierzanką

     Nikita
  • Prześniaki czyli placki z buraków cukrowych

     Nikita
  • Nalewka czereśniowa

     Nikita
  • Bulionetka warzywna

     Nikita
  • Pasta podwójnie dyniowa

     Nikita
  • Kokosowe mochi z mango

     Nikita
  • Potrawka z mięsa z rosołu z pędami dzikiego chmielu zero waste

     Nikita
  • Sałatka z romanesco z kwiatami juki

     Nikita
  • Pieczeń z indyka z warzywami

     Nikita
  • Fermentowana herbatka z bzu lilaka

     Nikita
  • Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami

     Nikita
  • Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Syrop z kwiatów czeremchy

     Nikita
  • Żurawina z gruszką i jabłkiem do mięs i serów

     Nikita
  • Muffiny daktylowo-karobowe z masłem shea

     Nikita
  • Sałatka z kurczaka, komosy i groszku w sosie mango

     Nikita
  • Ocet z kwiatów forsycji

     Nikita
  • Sałatka z surowych buraków i ciecierzycy z fetą

     Nikita
  • Oxymel na przeziębienie

     Nikita
  • Gulasz cielęcy

     Nikita
  • Smalec

     Nikita
  • Oxymel wsparcie dla nerek i dróg moczowych

     Nikita
  • Nalewka miłorzębowa

     Nikita
  • Leczniczy ocet z podagrycznika

     Nikita
  • Domowe bułeczki wrocławskie

     Nikita
  • Ocet podwójnie głogowy (macerat) wspierający serce

     Nikita
  • Śledzie w sosie tatarskim

     Nikita
  • Kiszona dynia

     Nikita
  • Gulasz wołowy z warzywami

     Nikita
  • Sałatka z cukinii, ogórków i papryki bez cukru

     Nikita
  • Deser z gruszkami z kompotu

     Nikita
  • Pasta dynia, pieczarki i słonecznik zero waste

     Nikita
  • Mielone wytłoki i pestki z winogron zero waste

     Nikita
  • Chili con carne (specjalność mojego męża)

     Nikita
  • Babeczki czekoladowo-kokosowe

     Nikita
  • Burgery z dyni i indyka

     Nikita
  • Ocet mięta, pomarańcza i limonka

     Nikita
  • Polędwiczki w majeranku z jabłkami

     Nikita
  • Sałatka z dzikim ryżem

     Nikita
  • Domowy kisiel z truskawek mrożonych mocno owocowy

     Nikita
  • Papryka faszerowana kaszą jaglaną

     Nikita
  • Domowa kombucza

     Nikita
  • Pasta z kiszonych nerkowców

     Nikita
  • Konfitura bio truskawka-mango niskosłodzona

     Nikita
  • Papryka pieczona marynowana w oliwie

     Nikita
  • Ocet warzywny

     Nikita
  • Mus gruszkowy według św. Hildegardy

     Nikita
  • Bezglutenowe ciasto niebo

     Nikita
  • Rumsztyk z wołowiny z cebulką

     Nikita
  • Sałatka z roszponki z oxymelem i orzeszkami

     Nikita
  • Kiszone kiełki

     Nikita
  • Kiszone nerkowce na szybko

     Nikita
  • Spaghetti ze szparagami, kurczakiem i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Cieciorka w słoikach eko

     Nikita
  • Zupa krem z rukoli i szpinaku

     Nikita
  • Zupa z kukurydzą i kurczakiem w stylu meksykańskim

     Nikita
  • Placki zero waste

     Nikita
  • Pasta z wędzonego łososia

     Nikita
  • Pasta z bobu i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Zupa-krem z kiszonych pomidorów

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z rozmarynem

     Nikita
  • Konfitura brzoskwiniowa z werbeną i trawą cytrynową

     Nikita
  • Syrop lawendowy

     Nikita
  • Herbatka z fermentowanych kwiatów forsycji

     Nikita
  • Krakersy z pulpy po soku zero waste

     Nikita
  • Czarna fasolka z masłem i bułeczką

     Nikita
  • Pasta z szynki, rucoli i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Miodowy syrop tymiankowy na przeziębienie

     Nikita
  • Dżem z głogu z cynamonem

     Nikita
  • Sałatka owocowa z octem różanym

     Nikita
  • Nalewka na kwiatach bzu lilaka

     Nikita
  • Ocet żywy hyzop z jabłkiem

     Nikita
  • Lemoniada świerkowa

     Nikita
  • Szybki torcik z galaretką i mrożonymi truskawkami

     Nikita
  • Marynowane pędy dzikiego chmielu

     Nikita
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i szpinakiem

     Nikita
  • Oxymel na migrenę

     Nikita
  • Bułki pszenno- żytnie ze słonecznikiem

     Nikita
  • Kurczak i papryką i ananasem

     Nikita
  • Pieczeń z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Surówka z topinamburem

     Nikita
  • Szampański deser

     Nikita
  • Antonówka w słoikach

     Nikita
  • Makaron ze szparagami i łososiem

     Nikita
  • Ogórki konserwowe w occie z ogórecznika i estragonu

     Nikita
  • Zupa krem z dyni, pasternaku i jabłka

     Nikita
  • Surówka z kalafiora z nerkowcami

     Nikita
  • Pasta z pieczonych warzyw zero waste

     Nikita
  • Pasta ze szprotek z serem i koperkiem

     Nikita
  • Fermentowana oskoła

     Nikita
  • Kisiel żurawinowo - różany

     Nikita
  • Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i żurawiną

     Nikita
  • Ocet żurawinowy z nutą różaną

     Nikita
  • Sałatka śledziowa

     Nikita
  • Nalewka na geranium

     Nikita
  • Pasta kasztanowa curry

     Nikita
  • Przyprawa paprykowa zero waste

     Nikita
  • Jaglanka z gruszkami

     Nikita
  • Pasta pomidorowo-brokułowa zero waste

     Nikita
  • Pieczone placki z cukinii z serem

     Nikita
  • Przyprawa oxymelowa zero waste

     Nikita
  • Filety z kurczaka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Rogaliki mocno orzechowe

     Nikita
  • Pożywna sałatka z truskawkami i awokado

     Nikita
  • Kutia bezglutenowa z komosą ryżową

     Nikita
  • Lunchbox z tuńczyka

     Nikita
  • Ekskluzywne pesto szparagowo z macadamia

     Nikita
  • Spaghetti z rukolą, chilli i anchois

     Nikita
  • Omlet sufletowy z cheddarem i ziołem grzybowym

     Nikita
  • Konfitura truskawkowa z kwiatem bzu i płatkami róży

     Nikita
  • Kasza jaglana z pieczarkami i ananasem

     Nikita
  • Zielona zupa z makaronem z pędów chmielu

     Nikita
  • Ocet na przeziębienie

     Nikita
  • Niemiecka sałatka ziemniaczana

     Nikita
  • Gulasz z indyka z warzywami

     Nikita
  • Ocet pomidorowy z chili, czosnkiem i bazylią

     Nikita
  • Nalewka wzmacniana na kwiatach magnolii

     Nikita
  • Miniklopsy w stylu greckim

     Nikita
  • tort szwarzwaldzki z kwiatami jesieni

     Nikita
  • Szpinak w kremowym warzywnym sosie z orzachami macadamia

     Nikita
  • Pulpety wołowe z kasztanami

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie owies-sorgo z ostropestem

     Nikita
  • Kasza gryczana z boczniakami

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy z topinamburem

     Nikita
  • Mangold - jarzynka z buraka liściowego

     Nikita
  • Pasta z czerwonej fasoli z bluszczykiem kurdybankiem

     Nikita
  • Kasza gryczana na dziko

     Nikita
  • Pieczona pierś z gęsi w estragonie i majeranku

     Nikita
  • Zakwas bezglutenowy owies-sorgo

     Nikita
  • Zielone pesto z ziół i chwastów

     Nikita
  • Konfitura czereśniowo-porzeczkowa

     Nikita
  • Marynata ze świeżych ziół

     Nikita
  • Pasta pieczarkowo-słonecznikowa

     Nikita
  • Oxymel z dziką różą

     Nikita
  • Stek z tuńczyka w marynacie sojowo-sezamowej

     Nikita
  • Sałatka z fasolką szparagową

     Nikita
  • Spaghetti a'la carbonara

     Nikita
  • Ciasteczka z orzechami laskowymi

     Nikita
  • Ciasteczka bez cukru fit

     Nikita
  • Galaretka z pigwy

     Nikita
  • Pasta z awokado z olejem sezamowym i białą rzepą

     Nikita
  • Rosół z ekologicznej kaczki

     Nikita
  • Ciasteczka maślane kruche z migdałami

     Nikita
  • Kiszona sałata lodowa

     Nikita
  • Ocet z zielonych orzechów po syropie zero waste

     Nikita
  • Placki ziemniaczane z topinamburem i cząbrem

     Nikita
  • Jogurtowy dip miętowo - pietruszkowy

     Nikita
  • Sałatka z dzikimi nowalijkami i kwiatami

     Nikita
  • Karkówka w marynacie ze świeżych ziół

     Nikita
  • Surówka z cukinią

     Nikita
  • Aronia kandyzowana

     Nikita
  • Pasta jajeczna z wędzoną szynka

     Nikita
  • Łosoś z pak choi na parze z olejem sezamowym

     Nikita
  • Ocet grzybowy z ziołami

     Nikita
  • Tonik naturalnie gazowany z mniszka lekarskiego

     Nikita
  • Roladki z szynki z chrzanem i rodzynkami

     Nikita
  • Pasztet z piersi indyka z boczkiem

     Nikita
  • Sałatka z brokułami zero waste

     Nikita
  • Makaron z czerwonej soczewicy z brokułami

     Nikita
  • Potrawka z bakłażanem, pieczarkami i ciecierzycą

     Nikita
  • Świąteczna sałatka jarzynowa z topinamburem

     Nikita
  • Wołowina po burgundzku

     Nikita
  • Woda z brzozy na wiosenne oczyszczenie i wzmocnienie

     Nikita
  • Pieczone warzywa z topinamburem

     Nikita
  • Tort bezowy z borówkami, kwiatami magnoli, pierwiosnków, miętą i melisą

     Nikita
  • Placek ze śliwkami, jabłkiem i mascarpone

     Nikita
  • Muffiny bananowe z borówkami

     Nikita
  • Bób kiszony

     Nikita
  • Makaron ryżowy z boczniakami w kremowym sosie

     Nikita
  • Colesław curry z nerkowcami

     Nikita
  • Kotlety z szynki z szałwią i jabłkiem

     Nikita
  • Mąka z żołędzi

     Nikita
  • Serowy sos chrzanowy

     Nikita
  • Zielony koktajl z dzikich chwastów na detox i wzmocnienie

     Nikita
  • Pomidorki koktajlowe kiszone

     Nikita
  • Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem

     Nikita
  • Śliwki korzenne w occie śliwkowym

     Nikita
  • Surówka brokułowa z ziarnami

     Nikita
  • Kiszony topinambur

     Nikita
  • Świąteczne ciasteczka żurawinowo - migdałowe

     Nikita
  • Potrawka z indyka ze szparagami i groszkiem

     Nikita
  • Surówka z czarnej rzepy

     Nikita
  • Ocet z kwiatów leszczyny

     Nikita
  • Schabowy w wersji fit w panierce pistacjowej

     Nikita
  • Dżem z głogu pigwy i jabłek

     Nikita
  • Syrop z melisy, geranium i mięty

     Nikita
  • Chleb owsiano - twarogowy z dzikimi ziołami

     Nikita
  • Chleb orkiszowo - żytni na zakwasie

     Nikita
  • Foccacia bezglutenowa z kwiatami

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb w stylu włoskim z suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Placki owsiane z musem jabłkowym

     Nikita
  • Burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej

     Nikita
  • Sałatka z ananasem, żółtym serem w sosie tatarskim

     Nikita
  • Winko Świętej Hildegardy (bez gotowania)

     Nikita
  • Sałatka z tuńczykiem

     Nikita
  • Muffiny dyniowe z serem

     Nikita
  • Bułki bezglutenowe z czarnuszką

     Nikita
  • Pesto z podagrycznika

     Nikita
  • Tagliatelle z tuńczykiem i krewetkami

     Nikita
  • Zupa krem z romanesco i gruszki z cheddarem

     Nikita
  • Pełnoziarnisty chleb gryczano-owsiany z orzechami, śliwkami i żurawiną

     Nikita
  • Omlet z cukinią i szynką

     Nikita
  • Barszcz ukraiński z bobem

     Nikita
  • Liście babki w cieście

     Nikita
  • Domowe grzanki gryczane z ziołami śródziemnomorskimi zero waste

     Nikita
  • Mus chałwowy z malinami

     Nikita
  • Wiśnie marynowane

     Nikita
  • Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

     Nikita
  • Zapiekanka gryczana z białym serem

     Nikita
  • "Phali Badrijane" czyli gruzińska pasta z bakłażana

     Nikita
  • Dynia pieczona z tymiankiem i fetą

     Nikita
  • Omlet z szynką, pomidorem suszonym i serem

     Nikita
  • Nalewka złocień maruna (lecznicza, przeciwmigrenowa)

     Nikita
  • Brzoskwinie w syropie

     Nikita
  • Chleb na zakwasie (na 2 foremki )(można zrobić z 1/2 porcji)

     Nikita
  • Lunchbox z kaszy jaglanej i pieczarek

     Nikita
  • Ocet z kwiatów nasturcji dla zdrowia i urody

     Nikita
  • Chlebek bananowy z mąką żołędziową

     Nikita
  • Ocet z kwiatów czeremchy

     Nikita
  • Papryka marynowana w occie tymiankowym

     Nikita
  • Pasta z tuńczyka i pesto zero waste

     Nikita
  • Zupa krem romanesco - topinambur

     Nikita
  • Pigwówka korzenna

     Nikita
  • Zapiekanka z komosy ryżowej z dzikimi ziołami

     Nikita
  • Schab w sosie z czarnej fasoli z zieloną fasolką

     Nikita
  • Sałata z truskawkami, mango, ananasem i fetą

     Nikita
  • Kiszone łodygi z natki pietruszki zero waste

     Nikita
  • Sałatka z zielonymi szparagami

     Nikita
  • Zielony sok- jesienna moc

     Nikita
  • Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym

     Nikita
  • Sałatka z roszponki z mango i granatem

     Nikita
  • Czekoladowe ciasteczka z orzechami macadamia

     Nikita
  • Curry z krewetkami i pieczonym topinamburem

     Nikita
  • Wino naturalnie aromatyzowane płatkami róży

     Nikita
  • Tagliatelle z krewetkami i cukinią

     Nikita
  • Curry z ciecierzycy

     Nikita
  • Torcik chałwowo-malinowy

     Nikita
  • Obwarzanki z ziołami

     Nikita
  • Zielony humus

     Nikita
  • Klopsiki sezamowe z ryżem basmati

     Nikita
  • Nalewka żurawinowa

     Nikita
  • Lasagne z topinamburem w cytrynowym sosie

     Nikita
  • Pesto z bazylii z octem z pędów sosny i orzechami nerkowca

     Nikita
  • Pasztet ze świeżych ryb

     Nikita
  • Sałatka z młodej cukini z bazylią w oleju

     Nikita
  • Tort bezowy dacquoise

     Nikita
  • Romanesco w kremowym sosie z makaronem konjac

     Nikita
  • Kaszak gryczany z serem

     Nikita
  • Lasagne ze szpinakiem w sosie pomidorowym

     Nikita
  • Pesto z jarmużu z chwastami

     Nikita
  • Kotlety ziemniaczano-szpinakowe bezglutenowe

     Nikita
  • Gnocchi z topinamburu

     Nikita
  • Sałatka z  komosą ryżową i szparagami

     Nikita
  • Sałatka z tuńczykiem

     Nikita
  • Sałatka z jajami przepiórczymi

     Nikita
  • Sok winogronowy bez cukru na zimę

     Nikita
  • Sałatka śledziowa z topinamburem

     Nikita
  • Ocet zero waste z resztek pigwy z płatkami róży

     Nikita
  • Kiszone stokrotki

     Nikita
  • Sałatka z marynowanymi cebulkami

     Nikita
  • Dżem truskawkowo-anansowy z ginem

     Nikita
  • Kaszanka na kapuście z grilla

     Nikita
  • Sok z pokrzywy na wiosenny detox i wzmocnienie

     Nikita
  • Zapiekanka gnocchi ze szpinakiem i kurczakiem

     Nikita
  • Twarożek z ogórecznikiem

     Nikita
  • Cytrynowe ciasto cukiniowe (bezglutenowe)

     Nikita
  • Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią

     Nikita
  • Pasztet drobiowy do smarowania zero waste

     Nikita
  • Ciasto kasztanowo migdałowo - wiśniowe

     Nikita
  • Mini torcik różano - kasztanowy

     Nikita
  • Muffiny kokosowe z galaretką z pigwy

     Nikita
  • Nalewka na jarzębinie

     Nikita
  • Gnocchi w sosie śmietanowo - szparagowym

     Nikita
  • Placki z topinamburem na drożdżach z sosem z awokado

     Nikita
  • Kiszona czerwona koniczyna

     Nikita
  • Bezglutenowy krupnik owsiany

     Nikita
  • Blondie z jagodami

     Nikita
  • Ocet z kwiatów mirabelki

     Nikita
  • Ogórki kiszone z nawłocią i trawą cytrynową

     Nikita
  • Klops z indyka z papryką, rukolą i serem

     Nikita
  • Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką i żurawiną

     Nikita
  • Sałatka śledziowa

     Nikita
  • Kiszone śliwki

     Nikita
  • Schab dojrzewający , suszzony w pończosze

     Nikita
  • Imbir, miód, cytryna na odporność

     Nikita
  • Ocet na odporność i wzmocnienie na miodzie

     Nikita
  • Lemoniada kwiatowa lekko gazowana

     Nikita
  • Sałatka lwowska winegret z ciecierzycą

     Nikita
  • Sałatka z  dynią, ciecierzycą i rucolą

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb na drożdżach z ziarnami i mąką konopną

     Nikita
  • Chleb pszenny na żytnim zakwasie

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb owsiano-kukurydziany z mieszanki Biovegan

     Nikita
  • Czerwone pesto pomidorowo - rozmarynowe z migdałami

     Nikita
  • Tortilla hiszpańska

     Nikita
  • Szarlotka bezglutenowa z kokosową bezą

     Nikita
  • Omlet biszkoptowy z suszonymi pomidorami i bazylią

     Nikita
  • Pomidorki koktajlowe pieczone w oliwie

     Nikita
  • Surówka z czerwonej kapusty z olejem sezamowym

     Nikita
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem

     Nikita
  • Pasta bakłażanowo - pomidorowe

     Nikita
  • Tagliatelle w maślanym rozmarynowym sosie

     Nikita
  • Niemieckie szpecle bezglutenowe

     Nikita
  • Kalafior z orzechowym sosem curry

     Nikita
  • Komosa z pieczoną brukselką i pesto z pietruszki

     Nikita
  • Bułeczki z sezamem

     Nikita
  • Konfitura z jagody kamczackiej z tymiankiem

     Nikita
  • Mizeria z ogórecznikiem

     Nikita
  • Hummus z czarnym czosnkiem i czarnuszką

     Nikita
  • Chutney jabłkowo-żurawinowy

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb owsiano - ryżowy na zakwasie

     Nikita
  • Zupa krem z brukselki z cheddarem

     Nikita
  • Sałatka z czerwoną fasolą

     Nikita
  • Pesto z podagrycznika z czosnkiem niedżwiedzim

     Nikita
  • Pierogi z kurczaka

     Nikita
  • Bezglutenowe placuszki migdałowe z kwiatami akacji

     Nikita
  • Kapary z nasturcji

     Nikita
  • Makaron bezglutenowy z serem i boczkiem

     Nikita
  • Polenta z kukurydzy z sandaczem

     Nikita
  • Muszle makaronowe z mięsem zapiekane w beszamelu

     Nikita
  • Szybka pasta z fasoli i suszonych pomidorów

     Nikita
  • Ocet lawendowy dla zdrowia i urody

     Nikita
  • Seler kiszony z orzechami i rodzynkami

     Nikita
  • Szybkie ciasto bezglutenowe z jabłkami i mascarpone

     Nikita
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Nikita
  • Ciasteczka migdałowe z migdałami

     Nikita
  • Zupa krem cukiniowo-pieczarkowa z pokrzywą i podagrycznikiem

     Nikita
  • Sałatka z ciecierzycą i cukinią

     Nikita
  • Surówka z ananasa i kiszonej kapusty z nerkowcami

     Nikita
  • Ciasteczka z wiśniami

     Nikita
  • Placki z dynią i jabłkiem zero waste

     Nikita
  • Ciasto migdałowo kasztanowo - kawowe

     Nikita
  • Musztarda oxymelowa zero waste

     Nikita
  • Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie

     Nikita
  • Dżem truskawkowo - rabarbarowy z bazylią

     Nikita
  • Pasztet z ciecierzycy z wędzoną śliwką

     Nikita
  • Bezglutenowa focaccia pomidorowa

     Nikita
  • Bezglutenowe ciasto marchewkowe z topinamburem

     Nikita
  • Sandacz z cytrynową nutą i topinamburem

     Nikita
  • Curry z fasolą i ziemniakami

     Nikita
  • Placki z dyni i ciecierzycy

     Nikita
  • Nalewka kwiatowa

     Nikita
  • Potrawka z boczniaków i ciecierzycy

     Nikita
  • Dżem brzoskwiniowy z lawendą

     Nikita
  • Ciasteczka migdałowe z żurawiną

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana na zielono

     Nikita
  • Grzanki hawajskie z niespodzianką

     Nikita
  • Nalewka winogronowa na miodzie

     Nikita
  • Wiśnianka z grzankami

     Nikita
  • Piróg gryczany biłgorajski łysy

     Nikita
  • Ziołowy twarożek z nerkowców

     Nikita
  • Drożdżowe bułeczki z burakiem cukrowym

     Nikita
  • Chleb bezglutenowy na zakwasie ciemny z błonnikiem

     Nikita
  • Sałatka z wędzonym łososiem

     Nikita
  • Nalewka lawendowa na sen

     Nikita
  • Keczup z głogu wzmacniający serce

     Nikita
  • Zupa krem z zielonych warzyw

     Nikita
  • Dip bazyliowy

     Nikita
  • Placki warzywne z zakwasem i błonnikiem

     Nikita
  • Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami

     Nikita
  • Ciasteczka owsiane z mąką żołędziową

     Nikita
  • Nalewka na szałwii lekarskiej

     Nikita
  • Kurczak z orzechami

     Nikita
  • Pełnoziarniste bułeczki bezglutenowe

     Nikita
  • Pulpety z indyka nadziewane mozzarellą w pomidorowym sosie

     Nikita
  • Risotto ze szparagami

     Nikita
  • Ocet truskawkowo-malinowy z nutą róży i wanilii

     Nikita
  • Gofry migdałowo-owsiane bezglutenowe

     Nikita
  • Filet z kurczaka pieczony w szynce szwarcwaldzkiej

     Nikita
  • Pasztet drobiowy z pistacjami i żurawiną

     Nikita
  • Szybkie placki z musem mango i błonnikiem

     Nikita
  • Ocet zero waste z płatków róży po winie

     Nikita
  • Surówka z marchewki z olejem sezamowym

     Nikita
  • Sałatka z buraków z halloumi i olejem sezamowym

     Nikita
  • Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

     Nikita
  • Surówka z białej rzepy

     Nikita
  • Pomarańczowy sok - moc karotenu

     Nikita
  • Zupa krem z białych szparagów

     Nikita
  • Zupa z zielonymi szparagami

     Nikita
  • Pomidory pelati w soku pomidorowym

     Nikita
  • Chipsy z jarmużu

     Nikita
  • Paprykarz szczeciński domowy

     Nikita
  • Ocet z geranium

     Nikita
  • Klopsiki z ciecierzycy, ziemniaków i szynki

     Nikita
  • Ocet na wzmocnienie serca i oczyszczenie krwi

     Nikita
  • Zielona bomba witaminowa

     Nikita
  • Koktajl z truskawkami i chia

     Nikita
  • Nalewka z głogu

     Nikita
  • Ciasteczka kasztanowe

     Nikita
  • Zielony koktajl witaminowy z nasionami konopii

     Nikita
  • Keks mocno bakaliowy

     Nikita
  • Deser z kremem kasztanowym i mango

     Nikita
  • Sałatka z pieczonym burakiem, rucolą i fetą

     Nikita
  • Krewetki w winie pietruszkowym

     Nikita
  • Bezglutenowy chleb podwójnie dyniowy

     Nikita
  • Pieczone placki owsiane z warzywami i kiełkami lucerny

     Nikita
  • Pasztet wołowo-wieprzowy

     Nikita
  • Pieczeń wołowo-wieprzowa

     Nikita
  • Koktajl oczyszczający z błonnikiem

     Nikita
  • Zupa krem kukurydziano - jaglany

     Nikita
  • Kompot z rabarbaru z płatkami róży

     Nikita
  • Placki z twarogiem, jabłkiem i komosą ryżową

     Nikita
  • Danie z woka z topinamburem

     Nikita
  • Pomidorowe śledzie z wędzoną śliwką

     Nikita
  • Ocet z szałwii lekarskiej

     Nikita
  • Kasztanowo - bakaliowe kulki mocy

     Nikita
  • Zapiekanka szwajcarska Alpenmagronen z Alce Nero

     Nikita
  • Surówka z kiszonej marchewki

     Nikita
  • Kiszone pędy dzikiego chmielu

     Nikita
  • Tarta bezglutenowa z szynką i fasolką szparagową

     Nikita
  • Racuchy bezglutenowe z kwiatami mniszka

     Nikita
  • Kaszak jaglany w cieście drożdżowo-kruchym

     Nikita
  • Kiszona marchewka

     Nikita
  • Bezglutenowy tort Sachera z bławatkami

     Nikita
  • Tortilla de patatas

     Nikita
  • Roladki z cukinii z łososiem

     Nikita
  • Pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami

     Nikita
  • Jesienna surówka z dyni pełna witamin i karotenu

     Nikita
  • Pakieciki zupowe zero waste

     Nikita
  • Wiśnie w syropie

     Nikita
  • Sałatka z karmelizowanym topinamburem, burakiem i czerwoną pomarańczą

     Nikita
  • Kiszona papryka faszerowana kapustą

     Nikita
  • Surówka z kiszonych buraków

     Nikita
  • Makaroniki, czyli migdałowe bezy

     Nikita
  • Ocet z kwiatów jabłoni

     Nikita
  • Domowy chrzan

     Nikita
  • Ciasto bananowe z mango

     Nikita
  • Sałatka ziemniaczana curry

     Nikita
  • Szynka drobiowa z szynkowara

     Nikita
  • Placki owsiane z mąką bananową

     Nikita
  • Ocet z pędów sosny po syropie zero waste

     Nikita
  • Syrop z trawy cytrynowej

     Nikita
  • Ciasto drożdżowe bezglutenowe z jagodami

     Nikita
  • Racuchy bezglutenowe z burakiem cukrowym

     Nikita
  • Kiszona papryka

     Nikita
  • Wiosenna mini beza

     Nikita
  • Nalewka melisowo-miętowa

     Nikita
  • Pasta z tuńczyka

     Nikita
  • Sałatka brokułowa z ciecierzyca w orzechowym sosie

     Nikita
  • Syrop z zielonych orzechów

     Nikita
  • Syrop z 3 rodzajów koniczyny

     Nikita
  • Antipasti czyli papryczki faszerowane

     Nikita
  • Nalewka na dziurawcu (lecznicza)

     Nikita
  • Kapusta pak choi duszona

     Nikita
  • Malinowa chmurka bezglutenowa

     Nikita
  • Pesto pietruszkowe z migdałami

     Nikita
  • Koktajl oczyszczający z wodą brzozową

     Nikita
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kabanosami

     Nikita
  • Kolorowa sałatka ze szparagami

     Nikita
  • Roladki z bakłażana

     Nikita
  • Pestkówka na pestkach pigwy

     Nikita
  • Ciastka z fasolą i bakaliami

     Nikita
  • Ocet z kwiatów bzu czarnego

     Nikita
  • Pigwa w miodzie

     Nikita
  • Szarlotka cynamonowa

     Nikita
  • Zupa pomidorowa z mango

     Nikita
  • Sałatka z serem korycińskim

     Nikita
  • Bezglutenowe bułeczki migdałowe

     Nikita
  • Ocet fiołkowy

     Nikita
  • Pasta z awokado z serkiem i suszonymi pomidorami

     Nikita
  • Zielone puree

     Nikita
  • Ocet szparagowy z ziołami

     Nikita
  • Sernik z żurawiną i borówką na sezamowym spodzie (bezglutenowy)

     Nikita
  • Chleb w stylu włoskim

     Nikita
  • Syrop z fiołka wonnego

     Nikita
  • Spaghetti w sosie kokosowym z mango w stylu curry

     Nikita
  • Kotlety z głogu i soczewicy bezglutenowe

     Nikita
  • Omlet z gwiazdnicą

     Nikita
  • Chleb pszenno - żytni jasny na zakwasie

     Nikita
  • Koktajl odżywczo-witaminowy

     Nikita
  • Domowy sos tatarski

     Nikita
  • Klops wołowo- wieprzowy z jajkiem

     Nikita
  • Pasta twarogowa z czosnkiem niedźwiedzim

     Nikita
  • Ocet z lubczyku

     Nikita
  • Muffinki migdałowe z żurawiną (bezglutenowe)

     Nikita
  • Herbatka relaksująca na dobranoc

     Nikita
  • Lemoniada z bławatka

     Nikita
  • Bułeczki orkiszowe z ziarnami

     Nikita
  • Ogórki kiszone w soku własnym z estragonem

     Nikita
  • Kiszone kwiaty jukki

     Nikita
  • Sałatka z fasolą jaś

     Nikita
  • Placuszki z leszczyną i forsycją

     Nikita
  • Ocet z kwiatów mniszka

     Nikita
  • Woda kwiatowo-ziołowa

     Nikita
  • Migdałowy chrzan

     Nikita
  • Sałatka z topinamburem, ciecierzycą i dressingiem

     Nikita
  • Pesto z natki pietruszki z pekanami

     Nikita
  • Roladki schabowe z bryndzą i rozmarynem

     Nikita
  • Jabłka kiszone z estragonem

     Nikita
  • Naleśniki bezglutenowe z kaszy jaglanej

     Nikita
  • Sushi z łososiem wędzonym

     Nikita
  • Omlet z pędami dzikiego chmielu, czosnkiem niedźwiedzim i podagrycznikiem

     Nikita
  • Syrop z geranium (anginowca)

     Nikita
  • Zupa z chwastów z kaszą jaglaną

     Nikita
  • Ciasto dyniowo- migdałowe

     Nikita
  • Ocet z kwiatów magnolii

     Nikita
  • Puree z pietruszki, pasternaka i ziemniaków

     Nikita
  • Wegańskie spaghetti ze szpinakiem w migdałowym sosie

     Nikita
  • Placki z młodej kapusty

     Nikita
  • Pieczarki portobello faszerowane zieleniną

     Nikita
  • Wiosenna beza

     Nikita
  • Szybkie danie do lunchboxa

     Nikita
  • Zupa fasolowa z cząbrem i majerankiem

     Nikita
  • Kiszona kapusta (domowy sposób zmechanizowany mojego męża)

     Nikita
  • Gęsta zupa pomidorowa z warzywami

     Nikita
  • Placki jaglane bezglutenowe z jabłkami i bananem

     Nikita
  • Ogórki małosolne z ogórecznikiem

     Nikita
  • Korzenny dżem dyniowo-pomarańczowy

     Nikita
Zobacz więcej przepisów
Skoter
Skoter powiedział/a:
Ciekawy przepis
13.03.2023, godz. 14:39
Nikita
Nikita powiedział/a:
Dziękuję.
14.03.2023, godz. 19:08
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Ciekawe połączenie smaków.;)
13.03.2023, godz. 15:11
Nikita
Nikita powiedział/a:
Dziękuję.
15.03.2023, godz. 19:28
MagdalenaKK
MagdalenaKK powiedział/a:
Ciekawy przepis :)
16.03.2023, godz. 20:00
Nikita
Nikita powiedział/a:
Dziękuję, tarta jest pyszna.
18.03.2023, godz. 06:27

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).