![Ciasto dyniowo-kokosowe z nutą pomarańczy (bezglutenowe)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-09/17396-photo-main.jpg)
Ciasto dyniowo-kokosowe z nutą pomarańczy (bezglutenowe)
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
pomarańcza (sok i skórka otarta) - 1 szt.
masło miękkie - 100 g
cukier trzcinowy - 100 g
wiórki kokosowe - 100 g
jaja (w temperaturze pokojowej) - 3 szt.
cynamon cejloński mielony - 1 łyżeczka
mąka ryżowa jasna - 50 g
mąka jaglana - 30 g
skrobia kukurydziana - 20 g
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1,5 łyżeczki
garnek do gotowania na parze
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.