![Sałatka z tuńczykiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15202-photo-main.jpg)
Sałatka z tuńczykiem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza, wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
kukurydza bio w słoiku - 1/2 szklanki
groszek bio w słoiku - 1/2 szklanki
makaron drobny np. orecchiette - 3/4 szklanki
ogórki konserwowe w delikatnej zalewie - 4-5 szt.
szczypiorek posiekany - 1-2 łyżka
majonez - 2 łyżki
do dekoracji: papryka konserwowa
do dekoracji : kiełki słonecznika
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki pokroić w kostkę, ja użyłam delikatnych ogórków: https://gotujwstylueko.pl/przepisy/ogorki-konserwowe-w-occie-z-ogorecznika-i-estragonu.
Pokrojone ogórki dodać do miski.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.