Ciasteczka kasztanowe
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka, polska
Specjalne: Nikitajesien24, Konkurs Alce Nero – zima, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka bezglutenowa uniwersalna - 200 g
masło miękkie - 85 g
jajo - 1 szt.
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
polewa :
czekolada 75% Cacao - 50 g
śmietanka 30% - 1 łyżka
wiórki kokosowe (do posypania) - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka mają tylko cukier zawarty w kremie kasztanowym i cukier waniliowy są mało słodkie, ale pyszne.Sposób przygotowania:
Blachę z ciasteczkami wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.